Ådalsbyerne.dk

Omtaler for arrangementer Gundersted Borgerforening

Husker du…??

Næst efter at være der selv er der ikke noget så sjovt og rart som at mindes sjove og gode oplevelser ved at se billederne  og læse omtalen fra dengang det hele skete. Derfor vil du herunder kunne læse og se information om de arrangementer der har været afholdt igennem tiden i Gundersted Borgerforening.

Lægger du inde med noget materiale - tekst og billeder - om Gundersted modtager vi det gerne,  så vi kan få det hele sat ind i en sammenhæng og lagt her på siden.

Du finder billederne eller omtale af afholdte arrangementer herunder.

God fornøjelse !

Gundersted Borgerforening

AFHOLDTE ARRANGEMENTER 2015

Banko den 4. november

Der var stor tilslutning da borgerforeningen afholdt deres sidste bankospil i 2015. foruden bankospil var der også mulighed for at deltage i det amerikanske lotteri.

Lidt for kl. 18.00 begyndte deltagerne at komme får at finde lige netop den spilleplade der var held ved. Lodderne til det amerikanske lotteri var også eftertragtede.

kl. 19.00 sad ca. 70 personer klar til at spille. Det var meget forskelligt hvor mange spilleplader den enkelte valgte at holde styr på. Nogle havde rækkevis af plader og sikkert derved større chance for at komme hjem med en and eller en købmandskurv. Så gik spillet i gang. Der blev spillet 2 gange 9 spil.

I pausen hvor der blev drukket kaffe og spist boller blev det amerikanske lotteri afviklet. Der var også mulighed for at få bytte en spilleplade hvis den der først var blevet valgt var håbløs. Det var der enkelte der benyttede sig af.

Efter kaffepausen blev spillepladerne igen lagt op og sidste afdeling af spillet kunne begynde.

banko22015

Ålegilde 10. oktober

Der var ca. 50 personer, som deltog i arrangementet.

Aftenen startede med, at pebernøddekonkurrence blev afviklet.  For som sagt så er pebernødder ikke bare pebernødder.

Det fremgik klart, da Gundersted afviklede en lokal pebernødde-konkurrence i forbindelse med Ålegildet.

5 forskellige afarter af pebernødder deltog i prøvesmagningen, og alle deltagere i Ålegildet fik hver sin stemmeseddel og hjalp derved med til bedømmelsen.

Prisen som Gundersteds bedste pebernøddebager gik til Lotte Østergaard.

Hun går nu videre til Vesthimmerlands-finalen, som afvikles i Markedshallen i Hornum første søndag i advent.

Middagen menu bestod af:

  • Koldt fiskefad 

  • Flæskesteg med tilbehør

  • Dessert 

Inden desserten kom dronningen "Marna" forbi. Hun underholdt med at holde tale om bl.a. Gundersted og kongehuset. Senere forvandlede Dronningen sig til sangerinde, hvor hun sang nogle vovede og halvsjofle sange. Alt i alt godt underholdning hvor vi fik lattermusklerne flittigt brugt.

Efter underholdningen blev der tid til at sætte tænderne i lækre islagkager fra Vebbestrup is. Nogle valgte at tage kaffen sammen med isen, andre valgte at drikke kaffen med lidt småkager til.

Der var en hyggelig stemning, og enkelte valgte at tage en svingom til tonerne fra Sir Jukebox.

save

 

 

Mandeaften 4. september

Aflyst på grund af manglende tilslutning

Historisk eftermiddag 30. august.

Fra avisen:

Gundersted Borgerforening slår søndag den 30. august kl. 12.00 dørene op i byens Multihus, hvor borgere, som har været med i og oplevet Gundersted og omegns udvikling, inviteres til at komme med billeder og fortælle om, hvordan de oplevede områdets udvikling.

På mødet vil museumsinspektør Kim Iversen fortælle om sognets historie og kulturarv samt fremvise indsamlet billedmateriale fra egnen.
Borgerforeningen håber, at de fremmødte vil bidrage med mere viden om området, som kan være med til at beskrive Gundersted sogns historie.

Formanden for Gundersted Borgerforeningen Åse Pedersen udtaler: ”Vi satser på at få indsamlet de gode fortællinger, så vi får mulighed for at skildre det liv, der er blevet levet i området. Det er vores håb, at vi sammen kan få en rigtig hyggelig dag, samtidig med, at vi får mulighed for at få viden og fortællinger, som vi kan bruge på hjemmesiden om Gundersteds historie og udvikling. ”

Vi var i bestyrelsen meget spændte på hvor stor interessen ville være for dette arrangement.

Kl. 11.30 var alle klar til at modtage dagens deltagere. Teknikken havde Kim Iversen og Ole Larsen styr på så pc, projektor og scanner var klar til at komme på arbejde. I køkkenet var dagens menu også klar. Menuen bestod af sild, ribbenssteg og leverpostej med diverse tilbehør.

Kl. 12.00 var ca. 30 deltagere ankommet, og der kunne bydes velkommen.

Efter spisningen fortalte Kim Iversen om Gundersteds udvikling ud fra de udgravninger, der er foretaget i området og frem til i dag. Det var et meget interessant foredrag, hvor de fleste fik nye oplysninger om lokalområdet. Der blev ind i mellem stillet afklarende spørgsmål.

Efter foredraget gik snakken livligt ved bordene. Der var knap tid til at drikke kaffe og spise æblekage. Dette skyldtes bl.a., at flere deltagere ikke havde set hinanden længe og var mødtes på grund af arrangementet. Der var meget, der skulle snakkes om, og der var mange minder, som blev genopfrisket.

Enkelte havde billeder med,  om blev scannet ind til brug på hjemmesiden, og der blev lavet aftaler om videre samarbejde til at belyse Gundersteds historie.

IDRÆTSUGE

Tombola åbnede 27. juli kl. 17.00

Idrætsugen i Gundersted blev skudt i gang mandag den 27. juli sidst på eftermiddagen. Her blev der åbnet tombola og spillet foldbold på flere plan.

Mange lokale og forretningsdrivende havde været rundhåndede og sponseret en masse fine præmier til tombolaen. Ikke kun fra Gundersted men også fra Aars, Løgstør, Hornum, Nibe, Gatten, Blære, Farsø m.fl. var der en stor gavmildhed.

Vi takker alle, som har gjort det muligt at afvikle årets tombola i Gundersted Idrætsuge.

Tombolaen havde i år åben både mandag og onsdag.

 Brunch lørdag formiddag den 1. august.

Mange lagde vejen fordi Multihuset denne formiddag, hvor der var mulighed for at spise morgenmad/frokost sammen med andre borgere fra lokalområdet. Der var omkring 70 personer, som deltog i arrangementet.

Under spisningen blev der snakket og hygget, og årets kolde og våde sommer blev debatteret.

Efter spisningen brev der afviklet Rebusvandring.  Kristina Engemand stod i år for årets rebusvandring, hvor deltagerne havde mulighed for at komme rundt i Gundersted, hvis de skulle løse rebussen. Alle gennemførte vandringen. Der var is til alle efter deltagelsen i gåturen.

Der blev foreslået, at borgerforeningen næste år laver Rebusvandringen om til nogle aktiviteter, som kan foregå på stadion. Formanden for Borgerforeningen udtaler. ”Det er dejligt når deltagere i arrangementer kommer med forslag til, hvor vi i bestyrelsen kan lave anderledes og bedre arrangementer. Det sætter vi stor pris på. Vi går i tænketank og prøver at finde på aktiviteter, hvor børn og voksne sammen kan deltage, men vi tager også meget gerne mod konstruktive forslag og nye aktiviteter fra menige medlemmer af foreningen.

Sankt Hans bålfest den 23. juni 2015

Der var fyret op i ikke mindre end 3 griller for at gøre aftenens menu klar til at modtage byens borgere til fællesspisning og afvikling af årets Sankt Hansbål. Menuen bestod af kartoffelsalat og grøntsager med pølser og kyllingfilet, pølsebrød og flutes. Desserten bestod af Fløderand med syltede frugter

Der var mange, både voksne og børn, som mødte op og deltog i spisningen, og flere sluttede sig til, da vi skulle tænde bålet.

Årets båltaler var Inger Nielsen. Hun fortalte bl.a. om hvor vigtigt fællesskabet er, for at de små lokale samfund kan blive ved med at bestå.

Bålet havde noget svært ved at brænde, da der de foregående dage var kommet godt med regn.

Efter båltale blev der serveret kaffe med roulade. 

Fisketur til Gunderup Fiskesø 6. maj

Denne onsdag drog en lille flok lystfiskere til Gunderup med fiskestænger og net til at bjærge fangsten i land. Bidelysten var stor, og der gik ikke lang tid før den første store ørred blev fanget. Denne tendens fortsatte et stykke tid.

Aftensmaden bestod af ualmindelig lækker kartoffelsalat og frikadeller og pølser. Kartoffelsalaten og frikadellerne havde Svend Erik og Anita stået for fremstillingen af. ”Tak for god og lækker mad”.

Da aftensmaden var spist fik fiskeriet igen al opmærksomheden. Fiskene havde mistet bidelysten.

Som afslutning på en god og dejlig aften blev der drukket kaffe og spist chokolade.

Der blev alt i alt fanget 7-8 fine ørreder.

Arbejdsdag den 11. april 2015

Aflyst på grund af manglende tilslutning

Fastelavn 2. marts 2015

Over 60 personer i alle aldre - fra 0 til knap 90 år - deltog i den festlige tøndeslagning, som i år bl.a. også omfattede tøndeslagning for voksne.

To udsmykkede tønder blev banket til pindebrænde i løbet af en god halv time, og som det sig hør og bør, væltede det naturligvis ud med slik og godter.

Der var mange flot udklædte børn, som deltog.

Tøndeslagningen for voksne viste sig dog at blive en forholdsvis kort fornøjelse, i og med at et par lokale ungersvende ret hurtigt fik gjort kål på den ophængte voksen-tønde.

Da fastelavnskonge og dronning var kåret, blev der drukket kaffe og spist nybagte fastelavnsboller. Der var fastelavnsboller til alle, men som noget ganske specielt og til stor morskab for deltagerne blev der også holdt mesterskab i at spise fastelavnsboller på en snor.

AFHOLDTE ARRANGEMENTER 2014

Foredrag med Karsten Kortbuks - manden med den blå Volvo og hunden!

Onsdag 10. september 2014

Kasten kortbuks fortæller om Originaler i Gundersted Multihus

Kært barn har som bekendt mange navne og det gælder også Karsten Hansen, der kommer til Gundersted Multihus onsdag den 10. september kl. 19.00 og fortæller om de originaler, der har været med til at præge hans opvækst.

Karsten Hansen har altid selv blevet kaldt for noget andet end hans dåbsnavn. I min barndom hed jeg Hyl, som efterskolelærer blev det til vildmanden, Støvring Højskole døbte mig Karsten kortbuks, børnene i naturbussen kaldte mig Naturkarsten! I må kalde mig hvad i vil, jeg ved under alle omstændigheder, hvem jeg er, tilføjer han.

Karsten er blandt mange blevet en kendt person, som ofte toner frem på tv2 Nord Salto, hvor han blandt andet har taget seerne med på en rejse Offroad i Nordjylland, men også sejlet Danmarks svar på en flod; Gudenåen; tynd og berettet om livet lands flodbredden, ofte i korte bukser og med den karakteristiske gamle blå Volvo med hunden ved siden som faste følgesvende.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi i Gundersted borgerforening er enormt glade for at kunne præsentere et foredrag med Karsten Hansen, siger en tilfreds medarrangør Susanne Sloth, og tilføjer at foredraget er åbent for alle og blot koster 75 kr. inkl. kaffe og kage. Ud af de mange forskellige foredrag Karsten har at byde på, har vi valgt netop ét som vi synes passer godt til vores lokalområde og endog også passer på Karsten.

Foredraget hedder; ”Originalerne i mit liv”, og er en rejse i ord gennem en bondesøns opvækst med fokus på alle dem ingen havde brug for. Her møder vi Cylus, Smedepeter, Ingeborg, Frederik Frysehus, Jørgen Knudsen, Mams, lille Poul og mange andre fortæller Karsten kortbuks.  Alle er de mennesker, som fortjener at deres historie bliver fortalt smukt – og med et glimt i øjet, som Karsten mestre til fulde. Det bliver fortællerens egen historie med humor og gribende øjeblikke, men samtidig er det manges historie, for vi var mange som voksede op i det landbrugsland, som så drastisk skiftede karakter da hesten forsvandt og gårdene blev større og større, som jo også var tilfældet i Gundersted tilføjer Susanne Sloth. Her blev der i begyndelsen af sidste århundred udstykket mere en 25 ejendomme fra Gunderstedgårde herregård og i dag er de efterhånden samlet under ca. 5 ejendomme. At der i Gundersted også har været Originaler er der ingen tvivl om – i ordets bedste og mest positive forstand – og der findes sikkert stadig et par stykker herude tilføjer Susanne Sloth med et venligt smil.

 Du kan se billeder og lidt mere info her

Fantastisk Idrætsuge 2014

Succesfuld start på Idrætsugen i Gundersted

 Byfesten i Gundersted slutter lørdag med topkampe og fest for alle.

 Det blev en succesfuld start på Idrætsugen i Gundersted der blev skudt i gang mandag sidst på eftermiddagen. Her blev der åbnet tombola og masser af foldbold på flere plan. De lokale helte på oldboys holdet vagte gode minder frem fra fordomstiden og satte alt modstand for døren da både Vegger og Hornum blev besejret henholdsvis 7-1 og 2-0. Hornum fik et lille plaster på såret ved at slå Vegger 2-0. Byens 7”mands”-damer fik lidt mere jævnbyrdig modstand da de spillede uafgjort 0-0 mod Vegger og 1-1 med Hornum; indbyrdes spillede Hornum og Vegger også 1-1. Byens herrehold, der lige er rykket op i serie 1 måtte til gengæld se sig besejret knebent 3-2 i opgøret mod Aars herrerne, men vi ser det som en god træningskamp her i sommervarmen inden det rigtigt går løs, siger en tilfreds formand Jørn Rask. Rent tilløbsmæssigt blev starten på idrætsugen også en kæmpe succes. Der var næsten 200 spisende gæster til grisefesten, hvilket er næsten 50% flere end sidste år.

Ugen fortsætter med Præmie West tirsdag aften og mere fodbold både onsdag fredag og lørdag. Onsdag er der også stor kagedyst, hvor alle har muligheder for at deltage med deres hjemmebag og så er tombolaen også åben denne aften, ligesom der også er petanquedyst denne aften. Lørdag slutter det hele af med en stor Sommerbrunch fra kl 10 og efterfølgende rebusvandring for alle aldre arrangeret af borgerforeningen. Lige over middag bliver den sidste form pusset af inden sæsonstarten for den lille bys nye serie 1 hold, når der er topkampe. Her skal herrerne møde Arden, mens damerne tager imod Farsø. Det hele slutter af om aften med en kæmpe byfest for alle og vi håber rigtig mange af byens borgere vil slutte op om denne fest siger Ulrik Jensen fra borgerforeningen.

Lidt over 19.00 ankom Karsten Hansen i hans gamle blå Volvo til Gundersted Multihus. Her blev det til mange små historier, om den betydning ”Originalerne” der har krydset hans vej igennem live har haft. Alle var det historier om de små skæve eksistenser i lokalsamfundet på sydvest Sjælland, hvor han er opvokset. Karsten fortalte om, hvordan der her var plads til dem alle i lokalsamfundet, og om at alle havde hver sin plads og gerning som var uundværlig for samfundet. Eksempelvis den hjemvendte søn, der under krigen havde deltaget på tysk side, der blev Frysemester i frysehuset, for han måtte jo have erfaring fra da han var i Sibirien. Alle historierne havde hver deres lille humoristiske vinkel, uden at der på nogen måde blev gjort nar af ”originalerne”. Karsten pointerede også at der i dag er mange som ikke passer ind i samfundets fine kasser af uddannelser, men at de alligevel besidder mange kvaliteter som vi alle kan få gavn af og lære af. Dertil kommer at mange samfund også bliver rigere på mangfoldighed, når der bliver lavet plads til disse ”originaler”. Ligeledes bemærkede han at de skæve eksistenser ofte er dem der gennem ens opvækst gør mest indtryk på en, hvorimod alle mainstream personer blot flyder ud i mængden. Hertil kommer det at man ofte gøre ens eget liv rigere og sjovere ved at turde lukke originalerne ind i ens eget liv. Det var også lidt moralen i foredraget at hvis man vil undgå landsbydøden, eksempelvis i et samfund som Gundersted, er det vigtigt at man tør lukke sig op over for nye og lidt anderledes personligheder. Mange af de godt 40 deltagere kunne sagtens nikke genkendende til historierne. Vi kan sagtens drage sammenligninger med både tidligere og nuværende ”originaler” i Gundersted og omegn bemærker Susanne Sloth fra borgerforeningen, og det var også dem alle huskede og talte om rundt om bordene under kaffen slutter hun.

 

Fantastisk uge i Gundersted

Foreningerne bag Gundersted Idrætsuge kan se tilbage på en succesfuld uge med masser af aktiviteter og fremgang deltagermæssigt på stort set alle punkter. Vores Grisefest mandag var en kæmpesucces for idrætsforeningen og det er længe siden vi har haft så mange spisende, siger Jørn Rask fra GIF og det samme gælder vores kageaften onsdag som også blev et tilløbsstykke i år. Pensionistforeningen havde knap så mange deltagere til deres Præmiewhist i år, men det forhindrede os ikke i at have en super god aften med masser af kortspil og ivrig debat om taktikker mv fortæller formand for pensionisterne Hans Jørgensen. Som altid var Borgerforeningens tombola et stort trækplaster og de godt 5000 lodder blev næsten udsolgt allerede mandag. Vi har et kæmpe arbejde med at samle gevinsterne og det må siges at de har været rigtig gode i år. Vi vil i den forbindelse gerne takke alle de firmaer - store som små - der har bidraget til at vi via overskuddet fra tombolaen kan lave nye og spændende kulturelle aktiviteter i Gundersted siger Susanne Sloth. Lørdag blev vores Sommerbrunch også en kæmpesucces. Det var lige før vi blev spist ud af huset, smiler formand for borgerforeningen Åse Pedersen, men som altid, så klarer vi jo også det, så alle blev mætte tilføjer hun. Vi havde mere end 80 voksne og børn, som kom og spiste og hyggede sig og af dem var der ca. 30, som deltog i en rebusvandring efterfølgende. Det er simpelthen skønt når det lykkes os foreninger imellem at skabe et stort fællesskab i løbet af sådan en uge og vi kan absolut ikke tillade os at klage. Vi vil dog gerne, at der kommer endnu flere for at deltage, så vi kan få en endnu bedre integreret by foreningerne imellem, så vi kan få endnu større festlig afslutning på en fantastisk Idrætsuge i Gundersted slutter Line Hansen og Ulrik Jensen fra henholdsvis idrætsforeningen og borgerforeningen.

 Sportsligt blev det en god sommerturnering for Gundersted Idrætsforening. Petanque måtte desværre se sig slået af de hårde nitter fra Aars, men vi tager dem næste gang, bedyrer Lise-Lotte Østergaard fra petanqueafdelingen. Fodboldmæssig blev der vist rigtig gode takter både på dame- og herresiden. Om lørdagen vandt herrerne 2-1 over sidste års oprykningsrevaler fra Arden, mens damerne måtte erkende at niveauet hos dameserienedrykkerne Farsø er lidt højere end hos de lokale serie 1 oprykkere. Vi kan dog kun fortrøstningsfuldt se frem mod den nye sæson, hvor vi er at finde i serie 1 på begge fronter. Det er fint at en så lille klub kan mestre 2 serie 1 hold, og det kan vi og hele området godt være stolte af, mener Palle Skriver. Uden den opbakning vi har fra alle omkring holdet og fra byen, kan det ikke lade sig gøre og det helt specielle sammenhold, hvor alle er lige, er helt sikkert også noget vi skal huske at værne om, og vi ser allerede frem til vi i 2015 kan fejre 60 års jubilæum som klub slutter han.

Skt. Hans 2014

Skt. Hans om underlige danskere – også i Gundersted

Da Gundersted borgerforening afholdt den årlige Skt. Hansfest blev der talt om underlige danskere af båltaler Inge Frandsen. Hun talt blandt andet om det underlige i at vi som danskere ofte fokusere på det negative og farlige og det som er ukendt for os, med henvisning til det meget populære udtryk i dagens Danmark om at ”Ulven kommer” – bogstavlig talt. Men hvorfor fokusere på det negative nårr vi i stedet har så meget positivt at være glade for. Her bemærkede hun blandt andet den styrke der er i det lille lokalsamfund i Gundersted. De stærke kræfter der har brugt tid og kræfter på at få en fantastisk Skt. Hans aften op at stå med god mad, flot pyntet hus og ikke mindst et varmt bål og dekorativ Heks derpå. Hertil kom at selv om de lokale på en sådan aften mødes med kendte ansigter, så var man trods alt ikke bange for at byde nye og fremmede velkommen – her står man med åbne arme og byder alle indenfor – selv det ukendte. Det er helt klart noget som varme os ildsjæle i et lille lokalsamfund at hun bemærker vores store arbejde for at skabe sammenhold og styrke fællesskabet siger en tilfreds Ulrik Mark Jensen fra Gundersted borgerforening. Vi har igen i år brugt mange timer på at forbedre denne aften, og vi i bestyrelsen er meget tilfreds med den tilslutning vi får fra de lokale siger han. Der var i år lige godt 60 voksne og børn som deltog i spisningen og ca. en 20 stykker kom til da vi skulle tænde bålet. Det er dejligt at se vi kan samle byens og omegnens borgere sådan en aften – til trods for VM i fjernsynet, øvrige familie traditioner og sikkert også studentergilder. Vi har også fået nogle tilkendegivelser til hvordan vi kan udvide aften og lokke børnefamilierne mere med næste år – så det er i hvert fald noget vi i borgerforeningen vil tage med os og arbejde hen imod til næste år slutter en tilfreds Ulrik M. Jensen.

Du kan se billeder af båltager Inge Frandsen og fra selve aften her

Omtale før

Tidligere feltpræst holder båltalen i Gundersted

Som mange andre steder bliver der traditionen tro blive holdt Skt. Hans på Gundersted stadion når den lokale borgerforening invitere til fællesspisning kl. 18.30 i Multihuset.

Vi har i de sidst par år haft en stor fremgang af fremmødte til vores Skt. Hans og det håber vi naturligvis fortsætter i år, hvor vi har 40 års jubilæum som forening forklare den nye formand Åse Pedersen. Som traditionen byder skal der naturligvis vil der naturligvis også være et bål, som forventes tændt ca. kl 20.30 og båltale bliver der naturligvis også. I år er det lykkedes os at få den nye hjælpepræst Inge Frandsen til at holde båltalen. Inge Frandsen blev sidste efterår ansat som hjælpepræst til Provst Hanne Pedersen, der ellers normalt varetager Gundersted sogn.  Inge har tidligere flere gange været udsendt som feltpræst i Kosovo og er stadig tilknyttet Aalborg Kaserne. Vi i borgerforeningen glæder os rigtig meget til at høre hendes tale og samtidig bliver det jo en oplagt mulighed for hende at møde folkene fra Gundersted og omegn på en lidt anden måde, som vi ved hun også glæder sig meget til. Vi prøver hele tiden at finde på noget nyt, så det ikke bliver den samme oplevelse hvert år at komme til Skt. Hans i Gundersted. Derfor har vi også i år fundet på noget nyt til spisningen som man virkelig kan glæde sig til.  Også båltraditionen rykkede vi lidt ved sidste år da brændte vi eksempelvis Trolde af på bålet i stedet for en heks – sådan lidt i ligestillingens tegn griner en forventningsfuld formand, der sammen med den øvrige bestyrelse ser frem til Skt. Hans aften i Gundersted.

Arbejdsdag April 2014

Det blev en rigtig god dag, hvor der blev ryddet godt op i vores fælles naturmiljø og vi fra borgerforeningen vil gerne sige alle der deltog en kæmpe tak for hjælpen og samarbejdet med folkene fra IF Stjernen.

Her kan du se lidt billeder af det arbejdende folk. 

 

Fastelavn - Søndag 2. marts kl 14.00 i Multihuset

Fantasifulde børn til Fastelavn i Gundersted

For første gang i over 15 år var der igen Fastelavnsfest i Gundersted. Det skete i søndags da Gundersted Borgerforening inviterede alle børn og barnlige sjæle til Fastelavnsfest i byens Multihus. Her mødte ikke mindre en knap 20 børn og godt 20 voksne op i flotte og fantasifulde udklædninger. Da alle var samlet blev de 2 smukt malede tønder banket til pindebrænde i løbet af en god halv time og som det høre og bør væltede det naturligvis ud med slik og godter og ikke mindre end 2 Kattekonger og –dronninger blev det til i Gundersted. Herefter var der friskbagte fastelavnsboller til alle og det var muligt at spise lige så mange man ville. Derefter blev der afholdt mesterskab i at spise fastelavnsboller på snor til stor jubel og morskab for både de deltagende børn, men også de heppende forældre. Vi er oven ud glade for den opbakning vi her har fået og er mere end tilfreds med at have samlet over 40 børn og voksne herude på en søndag eftermiddag, specielt når det er så længe siden der har været Fastelavn i Gundersted, udtaler Åse Pedersen fra Borgerforeningen. Vi kan kun sige at det har været den bedste Fastelavnsfest ever, som vi har været med til siger en tilfreds forældre Louise Jensen. Det har bare været så godt at selv de helt små havde deres egen tønde og kunne slå mange gange fortsætter hun.  Selv om det mest var børnene som var klædt ud, så havde Borgerforeningen deres egen deltager i Ulrik M. Jensen der forestod tøndeslagningen. Det er jo super sjovt, når man som voksen også får muligheden for at klæde sig ud og gøre lidt grin med sig selv siger en glad Ulrik M. Jensen. Det fik faktisk en del af de voksne til at ytre ønske om at man til næste år vil afholde et endnu større Fastelavn i Gundersted, hvor også de voksne kan være udklædte og slå katten af tønden. Det er da helt klart noget vi kraftigt vil overveje til næste år, så vi kan få en kæmpe familie fastelavn her i Gundersted slutter en tilfreds Åse Pedersen inden hun sendte alle børn hjem med et flot pyntet fastlavnsris.

Omtalen inden arrangementet!

En sjov eftermiddag for hele familien.

For første gang i mange år holder vi igen Fastelavnsfest i Gundersted for børn og barnlige sjæle med tøndeslagning i 2 aldersgrupper. Vi synes  at de helt små børn også får muligheden for at blive Kattedronning eller Kattekonge. Derfor har vi valgt at lave en tønde for de børn på 8 år og derover og så en lidt lettere tønde til dem fra 7 år og ned. Ud over æren følger der naturligvis også en præmie med en af de 2 titer. Det vil være sådan at den der slår tønden så meget i stykker at ALT godterne falder får titlen som Kattedronning elller - konge - alt efter om det er en dreng eller pige det lykkes for - i hver af de 2 aldersgrupper. Herefter vil en lille hemmelig komite så udvælge den af de øvries kustumer som er mest speciel, flot eller innovativ som "magen" til Kattedronningen - eller kongen. Vi har naturligvis sørget for at der vil være en masse fastelavnsboller til alle med sodavand til børnene samt godt med kaffe til de voksne så de også kan få en hyggelig eftermiddag i Gundersted for blot 20.- kr. pr. person. Vi håber naturligvis at se rigtig mange forældre og børn fra lokalsamfundet, men vi stiller det absolut ikke som noget krav at man er bosidende i lokalsamfundet - alle er altså velkommen til fastelavn i Gundersted. Vi glæder os i hvert fald til at byde velkommen til en fantasifuld og sjov eftermiddag.

Banko 19.02.14 hvor over 100 børn og ældre deltog!

Da Gundersted Borgerforening afholdt Banko onsdag i børnenes vinterferie blev det en kæmpe succes. Allerede fra kl 18 begyndte folk at strømme til og der måtte hentes flere borde og stole ind i salen, hvor der til sidst var godt 110 stole besat med en god blanding af både børn, unge og ældre som deltog. Vi er ovenud lykkelige for den enorme tilslutning vi havde til vores Bankospil. Ikke blot fordi det også blev en økonomisk gevinst for foreningen, men også fordi det lykkedes os at samle unge og ældre fra nær og fjern. Selv om der blev tysset på børnene et par gange undervejs, når spændingen blev lige lovlig stor for de voksne og ivrige spillere, så synes vi faktisk det fungerede rigtig godt med sådan et familiebanko udtaler formand Susanne Sloth. Vi gjorde netop også opmærksom fra starten af spillet, at i Gundersted er der plads til alle. Nu var det heller ikke børnene som råbte banko i utide, men mere de voksne som havde svært ved at følge med på de mange plader, tilføjer hun smilende. Vi synes der blev skabt en fantastisk stemning, hvor der var plads til sjov og grin undervejs. Ligeledes er vi utrolig stole over at have et bankospil og lotteri med en samlet gevinstsum på over 4500.- kr., hvilket vi kun kan takke de mange sponsorer for at det kunne lykkes. Vi glæder os i hvert fald til at kunne byde til Banko senere på året, når anden til Mortens aften bliver sat på spil i Gundersted slutter en tilfreds formand.

 Banko 2014 02 19 Der Sælges PladerBanko 2014 02 19Banko 2014 02 19 Stort Kaffe Og Kagebord I PauseBanko 2014 02 19 En Del Af Forsamlingen

Omtalen inden afholdelsen:

Så er det ved at være tid til Banko igen i Gundersted.

Derfor afholder vi et stort bankospil med hele 18 spil, hvor størstedelen af gevinsterne er sponsoreret af lokale privatpersoner samt mange af de lokale producenter og erhverv der er i Gundersted. Vi har også et stort amerikansk lotteri med rigtig mange fine gevinster. Og i anledeningen af vinterferien har vi lavet en spcialskål, hvor gevinsterne er lykkepakker til børn. Der vil være produkter fra Gråholm, Gundersted Købmandsgård samt Staudeengen og Norre Organic. Specielt de 2 sidstnævnte har bidraget betydeligt til dette bankospil. Staudeengen har sponsseret hele 10 gavekort og udmærker sig ved at være en fuldstændig fantastisk Terapihave for alle, men specielt for personer med fysiske og psykiske problemer og det kan varmt anbefales at besøge Hanne Rasmussen 3 ha. store have med kæmpe udsalg i alt til haven. Fra Norre Organic har vi modtaget mange af de helt unikke færdigretter af økologisk og allergivenlige produkter som kun sælges i specielt udvalgte detaijlhandles butikker som Irma og SuperBrugsen fra den nærliggende økologiske sammenslutning Halkær Ådal. Ligeledes har få fået fat i et par super lækre oksestege af økologisk opdrættede Limousinekvæg fra netop Norre Organic. Bag Gråholm står byens måske mest innovative person Kjeld Østergaard, når det kommer til at udvalget af nye produkter og har alt fra produktion af special spegepølser til biavl samt ølbrygning. Hertil kommer at vi fra Købmandsgården og enkelte privatpersoner i lokalsamfundet også oplever en stor velvilje til at donere gaver eller pengebeløb således at vores udgifter til gevinster stort set er neutral. Dette vel at mærke samtidig med at vi stadig kan overholde gevinstloven til den gode side endda.

Der kan naturligvis købes øl, vand og slik og i pausen vil det også være muligt at købe kaffe med kage til blot 20 kr.

Du kan læse mere om de forskellige producenter ved at trykke på navnene.

Der kan naturligvis købes øl, vand og slik og i pausen vil det også være muligt at købe kaffe med kage til blot 20 kr.

Du kan læse mere om de forskellige producenter ved at trykke på navnene.

Skt. Hans 2013

 

 Båltalen af Lotte Hornbjerg